Abraham Cupeiro i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria amenitzen la vespra de San Miquel amb un gran concert

La volta de l’artista Abraham Cupeiro a Llíria, no podia haver tingut millor data ni escenari, el concert de la vespra de San Miguel. En les hores prèvies a la festa gran edetana, l’artista gallec va tornar a delectar al públic local, com ja va fer el mes de maig passat, a l’Església de la Sang, al costat del quintet ‘Vent a cinc’. Aquesta vegada ho va fer a la Plaça Major, sota la direcció de Pablo Marqués i al costat d’una de les grans formacions musicals de Llíria, la Unió Musical.

Cupeiro va presentar, de nou, el seu treball ‘Pangea’, amb el qual transmet, mitjançant instruments fets a mà per ell mateix, els sons i les essències de la mar. A més, amb l’actuació d’anit, va tancar la seua gira, amb la qual ha portat el seu disc per tota Espanya durant els últims 5 mesos.

El públic, per part seua, va poder gaudir de la personalitat musical i el talent d’un dels artistes més singulars del panorama cultural nacional.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.