#ClásicosLlíriaCityOfMusic | Concert d’Any Nou 2020 Llíria

El Pavelló Pla de l’Arc de Llíria va ser l’escenari del concert “Música per la Pau” organitzat per l’ajuntament de la localitat el 4 de gener per a donar la benvinguda a l’any 2020.

Prop de 2.000 persones van assistir a aquest gran espectacle que va reunir en la pista a més de 300 joves músics. El concert va comptar amb les actuacions de la Coral Allegro ONCE de València dirigida per Christian García, la Banda Juvenil Unió Musical de Llíria sota la batuta d’Esteban Espinosa,la Banda Juvenil Primitiva de Llíria amb el seu director Salvador Marí, i el Cor l’Alegria del CEIP Sant Miquel.

Bandes sonores, nadales i altres peces populars van conformar l’atractiu repertori d’aquesta extraordinària vesprada musical. El concert va finalitzar amb totes les agrupacions juntes interpretant “Nadal blanc” i “Nit de pau”.

Aquest espectacle va servir també per a mostrar al món que la música és un dels millors instruments per a reivindicar la pau, la justícia i la inclusió social, un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, assumeix també el seu compromís amb aquests objectius de desenvolupament sostenible. I d’aquesta manera, unint el talent artístic dels joves músics, va estrenar el seu any Unesco.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.