El Clarín dona inici a les obres de remodelació de la Sala de Trofeus

La Banda Primitiva de Llíria ha iniciat un ambiciós projecte: la remodelació de la Sala de Trofeus. L’objectiu és adequar l’espai per convertir-lo en una sala-museu, en la qual es pose de rellevància la història de la societat d’una manera didàctica i atractiva.

En este sentit, es duran a terme dos intervencions. En primer lloc, s’han iniciat les obres de reforma per a habilitar la sala. La idea és optimitzar l’espai, guanyar metre de superfície per a exposar i crear una sala multifuncional. Per a d’això, s’instal·laran dos panells movibles, que permetran disposar de diferents sales d’exposició o, si es prefereix, d’un espai obert i uniforme.

I, en segon lloc, s’ha fet un treball documental i d’arxiu, que ha catalogat totes les peces i objectes de la llorejada història del Clarín per a conformar una base de dades. Al mateix temps, s’està treballant en una nova disposició dels elements a la sala, de manera que hi haja una ordenació lògica, destacant els elements més importants, i que permeta realitzar un recorregut cronològic per la història del Clarín. Es pretén reforçar l’exposició amb informació addicional, contingut audiovisual i interactiu.

“La Sala de Trofeus és una part essencial de la societat, no sols per la seua importància com a sala noble, sinó per ser el cor de la nostra història” explica el vicepresident de l’Àrea d’Organització, Vicente Cubells. “Des de la Junta Directiva, creiem que cal donar-li importància a este espai i, en definitiva, a la nostra història; creant una sala similar a un museu, que siga un orgull per a tota la família clarinera. A més d’això, hem dissenyat un projecte que permetrà acollir visites tant de melòmans com de centres escolars”.

La Banda Primitiva de Llíria compta amb 32 Primers Premis en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” i, també, amb guardons dels certàmens celebrats a Barcelona, Kerkrade (Holanda), Alacant, Castelló o Conca. En addició, la societat compta amb múltiples condecoracions, reconeixements, instruments antics i objectes històrics; que ara tindran un espai preferent dins de la societat.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.