El Consell aprova el conveni per a la integració del Conservatori de Música de Llíria en la xarxa de la Generalitat

LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ ASSUMEIX LES DESPESES DE FUNCIONAMENT I DEL PROFESSORAT DEL CENTRE AMB UNA INVERSIÓ DE 1,5 MILIONS D’EUROS

El Ple del Consell ha aprovat hui la integració del Conservatori Professional de Música de Llíria, de titularitat municipal, en la xarxa de la Generalitat. Així, el centre de Llíria passa també, junt amb el d’Altea, a dependre directament del sistema de conservatoris professionals de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

Els convenis entraran en vigor l’endemà de signar-se i s’activaran ja per a este curs 2022-2023. A més, tindran una validesa de quatre anys prorrogable a quatre més.

Amb la signatura d’estos convenis, la Conselleria d’Educació assumirà les despeses de funcionament i del professorat, amb una inversió d’1.500.000 euros, del Conservatori de Llíria que compta actualment amb 300 alumnes.

L’alcalde Joanma Miguel ha destacat que el centre “podrà continuar desenvolupant la seua excel·lència formativa sota l’empar de la Generalitat, amb tots els avantatges que això comporta tant per a l’alumnat i les seues famílies com per al propi Ajuntament que tindrà un important estalvi per a les arques municipals”.

D’esta manera, “es compleix una reivindicació històrica que el nostre Conservatori mereixia pel seu reconeixement com a Ciutat de la Música i membre de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO”, ha afegit.

Per part seua, l’edil d’Ensenyaments Artístics, Paco García, ha volgut assenyalar que el traspàs “garanteix el millor futur per al centre i servirà per a potenciar la seua oferta educativa”. “En dependre de la xarxa autonòmica, l’alumnat s’estalviarà el 90% de les taxes municipals que pagava fins ara, la qual cosa contribuirà a facilitar la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ensenyament musical”, ha destacat.

Igualment, “l’assumpció el conservatori per part de la Conselleria suposa la millora de les condicions laborals del professorat, que mantindrà el seu lloc de treball”, ha comentat el regidor.

Les classes del curs 2022-2023 del Conservatori de Llíria, com a nou centre de la xarxa de la Generalitat, donaran inici el pròxim 19 d’octubre.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.