El Doble Quintet “Llíria City Of Music” realitza una gira asiàtica

EL DIRECTOR LLIRIANO, JOSÉ MIGUEL RODILLA, CONDUIRÀ AQUESTA AGRUPACIÓ PER TERRES DE COREA DEL SUD.

Aquest mes d’agost, el conjunt Doble Quintet “Llíria City Of  Music” culmina el seu gira internacional amb una visita a terres asiàtiques, concretament a Corea del Sud, on oferirà diversos concerts a les ciutats de Hamyang, Wonju, Seoul i Daejeon. Actuacions que realitzaran tant el Doble Quintet en solitari com en col·laboracions amb la Korea Youth Orchestra.

Segons explica el regidor d’Ensenyaments Artístics i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, l’agrupació edetana, formada per músics de les dues societats musicals, conduïda sota la batuta del prestigiós director internacional i músic lliriano, José Miguel Rodilla, estarà recorrent el país dels dies 16 al 26 d’agost.

Aquest projecte musical s’ha emmarcat dins dels objectius d’internacionalització recollits en el Pla Estratègic de Ciutat Creativa UNESCO 2019-2023, on una de les propostes era la col·laboració i intercanvis musicals amb altres països per a donar a conéixer la nostra localitat a través dels nostres músics.

Prèviament a la gira, el director José Miguel Rodilla i el professor Andrés Simeó Máñez, també han participat en la coordinació de la Màster-Class de Direcció en la Classic Academy, a la Ciutat de An-Yang, i han format part del jurat del Festival d’Orquestres i Bandes Juvenils en Hamyang.

García assenyala que, a través de la xarxa de Ciutats Creatives o Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, la Ciutat de Llíria ha pogut obrir diversos canals de participació i col·laboració dins de l’esfera musical, on la música *edetana pot ser present en els millors auditoris tant nacionals com internacionals, exportant el talent dels nostres professionals a diversos llocs del món.

El programa triat per als diferents concerts que el Doble Quintet realitzarà en terres coreanes comptarà amb obres de compositors també internacionals com Mozart, Chopin, Bizet, Falla i Granados.

 

El Doble Quinteto “Llíria City Of Music” realiza una gira asiática

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.