La Banda Juvenil presenta el seu director titular, Chano Silvestre Lizondo, en un concert extraordinari

Chano Silvestre Lizondo és el nou director de la Banda Juvenil de la Banda Primitiva de Llíria, des del passat mes de maig. Després d’uns mesos de treball, la societat presenta oficialment la nova batuta titular de la jove agrupació en un concert extraordinari, que tindrà lloc el dissabte 24 de juliol a les 20.00 hores, al teatre-sala de concerts del Clarín.

La jove agrupació està tenint unes setmanes de gran activitat per preparar esta cita, en què oferiran un programa divers i atractiu que farà gaudir el públic assistent. El programa del concert serà el següent:

Fiestas en Dax (pasdoble), J. V. Mas Quiles

Alpina Fanfare, F. Cesarini

Rapsodia valenciana, M. Penella

Concerto d’amore, J. de Haan

Lola Luján (pasdoble), M. Galduf

Reflections of this time, T. Huggens

El Raposo, J. Palanca

L’agrupació inicia així una nova etapa amb un músic clariner i que ha crescut a l’escola i les agrupacions de la societat. “A l’hora de treballar amb els xiquets i xiquetes, el més important és passar-ho bé i fer que els agrade vindre a assajar, que disfruten” assegura el nou director titular. “I també transmetre’ls el sentiment de ser del Clarín. És molt important perquè això fa que connecten amb el nostre passat i que s’impliquen i contribuïsquen a seguir fent gran la nostra societat”.

Per la seua banda, el vicepresident de l’Àrea Artística reconeix que “estem molt satisfets perquè Chano ha connectat molt bé amb els músics de la Banda Juvenil. Està fent un molt bon treball a nivell musical i, també, com a grup. Crec que estem en el bon camí, des de fa uns anys, per potenciar l’Escola i això acaba revertint en la Banda Juvenil. Segur que dissabte ens oferiran un magnífic concert”.

L’entrada per al concert serà gratuïta però caldrà realitzar una reserva prèvia de les localitats de manera telefònica, al 618.09.39.71. Únicament es podran reservar dos entrades per persona.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.