La “fàbrica d’instruments” de l’Escola de Música del Clarín visita les escoles de Llíria

L’Escola de Música de la Banda Primitiva de Llíria està realitzant una activitat pedagògica als centres educatius de Lliria per difondre els instruments musicals i el seu ensenyament, entre els xiquets i xiquetes de 3 a 10 anys. I ho fa d’una manera formativa i teatral a través de l’espectacle “La fàbrica d’instruments”.

L’objectiu és fer atractiva la música per als xiquets i xiquetes que es troben en edat d’iniciar els seus estudis musicals. “Des de fa uns anys, l’activitat de l’Escola no ha parat de crèixer. Som molt actius i, enguany, sumem esta activitat de promoció del nostre centre” explica la vicepresidenta de l’Àrea Educativa, Ana Martínez. “Però, més enllà d’aconseguir més alumnes, volem que els xiquets i xiquetes descobrisquen la música i els parega atractiva perquè té múltiples beneficis cognitius i educatius”.

Durant esta setmana, “La fàbrica d’instruments” ha visitat el Col·legi Francisco Llopis i el Col·legi Santa Ana i rebrà als CEIP Sant Vicent i el CEIP Sant Miquel al teatre-sala de concerts de la societat. A més, també actuarà pròximament al Col·legi El Prat.

L’espectacle, conduït per un mecànic d’instruments, acosta diferents instruments als menuts mitjançant diferent jocs i endevinalles i, també, amb la interpretació de melodies de pel·lícules i sèries de televisió molt habituals per als escolars d’ixa franja d’edat.

“A l’Escola, estem molt contents de la rebuda que ha tingut esta iniciativa. Entre els col·legis, s’ha anat estenent la veu i ens han demanat ampliar el nombre de sessions per abordar una major franja d’edat”.

L’Escola de Música de la Banda Primitiva és conscient de la seua tasca educativa però, a més a més, realitza diversos projectes de caràcter social i pedagògic externs per tractar de millorar la societat, a través de la música. I este és un d’ells.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.