L’empresa ‘Consolat de Mar’ rebrà la Distinció al Mèrit Empresarial y Social de la Generalitat el pròxim 9 d’octubre

Un just reconeixement. La Generalitat Valenciana ha decidit atorgar-li la Distinció al Mèrit Empresarial i Social a l’empresa de venda d’instruments i accessoris musicals, natural de Benaguasil ‘Consolat de Mar’. El seu suport a la cultura musical en la Comunitat Valenciana en general, i a la comarca del Camp de Túria en particular, és inqüestionable. Durant més de 20 anys, la corporació s’ha dedicat a acostar la qualitat en instruments necessaris a tots els públics amb preus molt accessibles, promovent, d’aquesta manera, la cultura musical entre totes les famílies valencianes. A més, la companyia sempre ha estat molt compromesa amb les iniciatives promogudes en el nucli musical de la nostra localitat, participant activament en moltes d’elles. A conseqüència d’això, i com a reconeixement a la seua labor, el seu Director, Carles Subiela, va rebre en 2018 el Premi Jaume I de la Vila de Llíria.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.