Llíria acollirà el seu primer Fòrum Internacional de Direcció

Comptarà amb destacats especialistes del món de la música i estarà obert a tot el públic

Llíria, 14 juliol 2022.- Llíria es convertirà en l’escenari ideal per al diàleg, la creativitat i l’intercanvi de coneixements musicals durant els pròxims dies 22 i 23 de juliol. Són les dates triades per a la celebració del primer Fòrum Internacional de Direcció, organitzat per la Regidoria de Música de l’Ajuntament de Llíria i AESDO, l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra.

Fidel a la seua missió educadora i formativa com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, Llíria acollirà destacats representants en direcció musical, tant orquestral com coral i bandística, que compartiran les seues experiències amb directors, estudiants i persones aficionades a la música en general, ja que l’entrada és lliure fins a completar l’aforament del Centre Multiusos de Llíria.

Seguint el deixant d’èxit que va deixar en 2021 el primer Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra celebrat a Llíria, és el torn este any d’un nou format, també internacional i amb la Direcció com a eix principal, però amb un esperit més formatiu que competitiu. “Amb este Fòrum desitgem consolidar un esdeveniment singular destinat als artistes, a la indústria cultural i a la ciutadania. Res millor que un compromís ciutadà amb el diàleg i la creativitat per a un desenvolupament just, humà i pacífic”, destaca el coordinador del Fòrum, el prestigiós director Cristóbal Soler.

Les jornades arrancaran el divendres 22 a les 10.00 hores, amb unes paraules en línia de benvinguda de Simon Rattle i la presentació de Manuel Galduf. A continuació, diferents entrevistes, ponències i taules redones al voltant de diferents temàtiques vinculades a la direcció musical, que conclouran el dissabte a les 14.00 hores amb una taula dedicada a les compositores i directores espanyoles.

“Tot tipus de públic està convidat a assistir a unes jornades en les quals es pretén emfatitzar i recalcar el valor terapèutic de la música, medicina imprescindible per al benestar social”, assenyala Soler.

I Festival de Llíria

En les mateixes jornades que el Fòrum i de manera paral·lela, Llíria també celebra el I Festival de Música, en el qual participaran, entre el 21 i el 24 de juliol, les quatre principals orquestres de la Comunitat Valenciana. Es convertirà així Llíria, una vegada més, en l’epicentre de la creativitat musical nacional. Les entrades per a estos concerts es poden adquirir ja a través de el web de l’Ajuntament edetà.

Programa I Fórum Internacional

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.