Llíria celebra l’II Festival Internacional de Música de Cambra “EdetArts”

ELS CONCERTS ES REALITZARAN EL 27 DE MAIG I EL 3 DE JUNY EN EL TEATRE DE LA VA UNIR MUSICAL

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Llíria i l’entitat cultural Edeta Arts han organitzat la segona edició del Festival Internacional de Música de Cambra “EdetArts”.

A més del seu director artístic i violoncel·lista Cameron Crozman, el festival comptarà amb el clarinetista de fama internacional James Campbell, el trio Helios de França, el trio Guidantus de Catània, la pianista Giulia Russo d’Itàlia, i dos destacats músics locals, el violinista Vicente Huerta, de Llíria, i el violista Samuel Espinosa, de València.

L’edil de Turisme, Paco García, ha assenyalat que aquest esdeveniment “s’emmarca en el projecte de col·laboració entre l’Àrea i Edeta Arts, que ens permet comptar a Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, amb grans intèrprets internacionals”.

En aquest sentit, ha recordat que Edeta Arts “és una organització cultural, amb seu a Llíria i el Canadà, formada per un equip d’artistes internacionals, la missió dels quals és promoure una sèrie de festivals, esdeveniments i iniciatives de talla mundial, per a portar músics i formacions de diferents països a Espanya, amb especial focus a Llíria i la Comunitat Valenciana”.

Els concerts de la programació de EdetArts 2023 es realitzaran els dies 27 de maig i 3 de juny, a les 20.00 hores en el teatre de la Va unir Musical de Llíria.

La primera jornada del festival, aquest pròxim dissabte, comptarà amb l’actuació del principal clarinetista canadenc, James Campbell, solista i músic de cambra que ha col·laborat amb més de 60 orquestres de 35 països. A més, ha sigut nomenat Artista de l’Any del Canadà i ha rebut la Medalla del Jubileu d’Or i Diamant de la Reina.

Campbell estarà acompanyat en aquest concert pel violinista Vicente Huerta, el violista Samuel Espinosa, el violoncel·lista Cameron Crozman i el Trio Helios de París format per Eva Zavaro (violí), Raphaël Jouan (violoncel) i Alexis Gournel (piano).

El dissabte 3 de juny serà el torn de la pianista procedent d’Itàlia, Giulia Russo, al costat del Trio Guidantus de la ciutat italiana de Catània, formació de cordes integrada pel violinista Vito Imperato, el violista Alberto Salomon i el violoncel·lista Benedetto Munzone.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.