Llíria City of Music inicia un mes de juny ple de música

Amb l’estiu molt a la vora i l’arribada de juny, Llíria City Of Music ha preparat una gran agenda cultural. Començarà aquest mateix cap de setmana amb l’acte d’inauguració de la quinzena musical ‘Manuel Enguídanos Cotanda’, a les 12.00 hores en la seu de la Unió Musical de Llíria. Un projecte que omplirà de música els carrers de la ciutat durant les pròximes dos setmanes. A més, en la vesprada del dissabte, l’Orquestra de Plectre ‘El Micalet’ oferirà un concert en el Conservatori a partir de les 19.00 hores, sota la batuta del seu director, Miguel Gómez Gómez. Tancarà aquest primer cap de setmana, un altre concert. El que oferirà el diumenge 6 de juny, a partir de les 19.00 hores, a l’Església de la Sang, el duo format per David Rejano al trombó i Cristina Montes amb l’arpa.

El divendres 11 de juny es durà a terme una actuació molt especial a càrrec d’un grup de músics internacionals: el quartet CUAREIM, nascuts a Mèxic i que conjuminen la riquesa de danses de diferents parts del món al costat dels seus ritmes locals. L’actuació se celebrarà a les 19.30 hores a l’Esglèsia de la Sang. Mitja hora més tard, l’Ensemble de Saxofons i Brass Band del Conservatori de Llíria farà un concert en les Termes Romanes de Mura.

Continuarà el dissabte 12 de juny amb el concert de flauta oferit per Vicens Prats París i Mª de la Mar Martínez López, acompanyats per Rocío Puchol Castellano al piano, en el Conservatori de Llíria a partir de les 19.00 hores. El diumenge serà dia de música vocal amb l’actuació del Cor Social de la Unió Musical, que realitzarà un concert en el Teatre de la Unió a les 12.00 hores, dins del Cicle de Música Coral 2021.

Arribant ja a la finalització del curs escolar, els educands de la Unió Musical oferiran diverses audicions des del 14 al 23 de juny sempre a les 18.00 hores de la vesprada, perquè puguen demostrar tot el que han aprés durant aquests mesos de classes i pràctica.

El 18 de juny els veïns i veïnes de Llíria podran gaudir d’un gran espectacle amb música, humor i improvisació de la mà d’Alberto de Paz, pianista, showman i subcampió d’actual edició del programa ‘Got Talent’. Actuació en la qual es realitzarà un repàs de la història de les bandes sonores més icòniques del cinema mundial. Tot en el Teatre de la Banda Primitiva a partir de les 19.30 hores.

L’endemà, se celebrarà una doble sessió de música. Primer, amb la ‘Trobada’ de l’alumnat de l’Escola de Perfeccionament de la Unió Musical i a la vesprada, amb el concert de la formació ‘A L’Antiga’, amb el seu programa ‘Orbis Feminae, Orbis Homine’, dins del Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria ‘eMe. 3er Early Music of Edeta’. L’actuació tindrà lloc a partir de les 20.00 hores de la vesprada a l’Església de la Sang.

Un dia més tard, l’Orquestra Llíria City of Music actuarà a l’Església de l’Assumpció a partir de les 19.30 hores de la vesprada, al costat de la violinista Letizia Moreno. S’interpretaran les 4 estacions de Vivaldi.

El dilluns 21 serà el torn per al concert de l’Ensemble Alfonsino, a les 20.00 hores a l’Església de la Sang, i la interpretació del programa ‘Instruments per a lloar a Santa María’, també part del Festival de Patrimoni històric i Música Antiga de Llíria ‘eMe. 3er Early Music of Edeta’. El dimecres 23 de juny, en el Teatre de Unió Musical se seguirà amb les audicions de final de curs dels conjunts musicals i cors de l’Escola d’Educands de la Unió Musical, a partir de les 18.00 hores.

Es tancarà la setmana, el diumenge 27 de juny, amb molta música i dos actuacions molt interessants. La que oferirà al matí, a les 12.00, la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans i el Cor Social de la Unió Musical de Llíria en el Teatre de la Unió Musical. A la vesprada, la segona. El musical ‘Concert Kids’ amb Gisela farà gaudir als assistents en dos funcions; la primera a partir de les 17:30 i la segona a les 19:30.

Finalment, per a finalitzar el mes, el dimecres 30 de juny, tindrà lloc un concert del prestigiós trompetista Giuliano Sommerhalder al costat del Grup de Metalls Professionals de Llíria, dirigit per José Vicente Faubel. L’actuació es desenvoluparà a les 20.30 hores de la vesprada en les Termes Romanes de Mura.

Descarga al complet el document amb la programació ací. 

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.