Llíria tanca un exitós Festival El DesenJazz 2021

La capital del Camp de Túria va tancar amb gran èxit, en el dia d’ahir, la sisena edició de “El DesenJazz 2021. Festival de Jazz i Altres Músiques de Llíria’, una iniciativa que fusiona el jazz amb altres estils musicals i disciplines artístiques, organitzada per Turisme Llíria i amb el suport de la marca Mediterranew Musix a través de Turisme Comunitat Valenciana. Més de 600 persones van assistir en el teatre de la Unió Musical a tres actuacions que conformaven la programació de l’esdeveniment, que va oferir un variat cartell amb la participació de grups i artistes locals i internacionals.

El tir d’eixida al festival el va donar el grup ‘Jesús Hernández 4t’, una formació procedent de la ciutat de Granada, que va col·laborar activament en l’organització d’esta edició com a Ciutat Creativa de la Literatura. El conjunt granadí va oferir l’espectacle ‘The Flamenc Jazz Experience’.

Esta actuació, a més, també va poder seguir-se via streaming pel canal de YouTube del consistori, en una iniciativa amb el suport de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO per a commemorar el Dia Internacional del Jazz.

La programació va continuar el dissabte amb l’actuació del quintet de ‘Elma Sambeat’. La formació va delectar al públic amb l’espectacle ‘Lorca In Mediterranean Jazz’, que va combinar l’obra del poeta granadí, Federico García Lorca, amb una versió molt mediterrània del jazz.

I, finalment, el grup encarregat de posar el fermall final a El DesenJazz 2021, va ser el quartet ‘Névoa’, que van oferir una innovadora i creativa mescla de cultures entre la música contemporània, el jazz i la música afrobrasilera amb el directe ‘The Brazilian Jazz Fusion’. En el mateix va participar la cellista del municipi Raquel Sánchez, un talent local que compleix també amb els compromisos de Llíria, com a Ciutat Creativa, de donar projecció a les artistes de la localitat.

Llíria City Of Music va concloure, d’esta manera, una nova edició del festival El DesenJazz, que “es consagra com un ambiciós projecte que mostra la ferma aposta del municipi per la creativitat artística i per la difusió del jazz com a llenguatge universal de pau que promou la UNESCO, i, sobretot, per continuar demostrant que la música és un reclam turístic de primer nivell”, ha destacat l’alcalde Manolo Civera.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.