Rafael Villarejo agafa la batuta de l’Orquestra Simfònica Primitiva en un concert extraordinari

Rafael Villarejo va ser l’impulsor de la fundació de l’Orquestra Simfònica de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria l’any 1988. 31 anys després, l’històric director torna a prendre la batuta de l’agrupació, en un concert extraordinari que tindrà lloc el dissabte 3 de juliol, a les 19 hores.

“És un plaer per a la societat que Rafa es torne a posar al capdavant de l’orquestra, que ell va crear” reconeix el vicepresident Artístic de la societat, Miguel Cerezo. “Ell ha sigut un mestre per a mi i, per a tants i tants músics, que han tingut la sort de aprendre baix la seua batuta. No puc estar més satisfet que l’orquestra realitze un concert amb el seu director i fundador”.

El mestre compartirà escenari amb el director titular, Juan José Aguado Baena, que ha preparat a l’agrupació per a este concert.

A més a més, el concert comptarà amb la violoncel·lista María Fuster com a solista, que interpretarà el Concert per a violoncel en Re M de Haydn. Este privilegi forma part del Premi-Beca “Francisco Cebrián-Aurelia Beneítez Ruiz”, que la Banda Primitiva atorga, cada any, al Millor Expedient del Grau Superior de Música.

El programa que interpretarà l’orquestra serà el següent:

          PRIMERA PART

  •           Director: Juanjo Aguado Baena
  •           Hoja de álbum, Mas Quiles
  •           Concert per a violoncel i orquestra en Re M, Haydn
  •           Allegro moderato / Adagio / Rondó
  •           Solista: María Fuster Gil

SEGONA PART

  •           Director: Rafael Villarejo Ramírez
  •           Obertura preciosa, C. M. Weber
  •           Simfonia incompleta, F. Schubert
  •           Allegro moderato / Andante con moto

L’entrada serà gratuïta, però serà necessari fer una reserva prèvia de l’entrada. Des del dilluns 28 de juny, es podran reservar, de manera telefònica, al 618.09.39.71. Únicament es podran reservar dos entrades per persona.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.