El Doble Quintet “Llíria City Of Music” realitza una gira internacional

LA FORMACIÓ ESTARÀ CONDUÏDA PEL PRESTIGIÓS DIRECTOR EDETÀ, JOSÉ MIGUEL RODILLA

L’ensemble Doble Quintet “Llíria City Of Music” realitzarà, este estiu, una gira internacional que tindrà dos cites. La primera serà este dijous, 13 de juliol, a la ciutat francesa d’Écully i el mes d’agost actuarà al país asiàtic de Corea del Sud.

Segons ha explicat el regidor d’Ensenyaments Artístics i de Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, “el projecte d’internacionalització de la nostra localitat a través dels nostres músics és ja una realitat. El treball de coordinació amb la Xarxa de Ciutats Creatives o Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, ha obert les portes al fet que puguem exportar, en diferents formats, la música edetana a diversos llocs del món”.

En esta ocasió, “hem comptat amb una agrupació professional formada per intèrprets de les dos societats musicals de Llíria, que oferiran un concert sota la batuta del prestigiós director edetà, José Miguel Rodilla”.

El programa triat per al concert que oferiran, comptarà amb obres de compositors francesos i espanyols tan importants com Gounod, Françaix, Bizet, Granados i Falla.

Interpretaran un repertori clàssic de música francesa i espanyola. El programa recull la “Xicoteta simfonia per a vents” de Charles Gounod, els grans aires de “Carmen” de Bizet, danses de Jean Françaix, així com obres dels compositors el nostre país, Enrique Granados i Manuel de Falla.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa «P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa».

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.