L’Escola de Música del Clarín celebra Santa Cecília

L’Escola de Música de la Banda Primitiva de Llíria celebrarà una jornada extraordinària amb motiu de la festivitat de Santa Cecília. Serà el divendres, 19 de novembre, des de les 17.00 hores a les instal·lacions de la societat.

L’equip directiu i el professorat del centre han preparat una jornada lúdica i formativa amb diferents tallers i jocs musicals; que faran divertir-se a tot l’alumnat del centre. A més a més, es projectarà una pel·lícula i hi haurà xocolatada per berenar.

Per últim, es realitzarà l’acte d’entrega del diplomes acreditatius a tot l’alumnat que obtinguera una matrícula d’honor o un excel·lent a les diferents assignatures del curs 2020-2021. “La celebració de la festivitat de Santa Cecília és una tradició que se celebra al Clarín des de fa més de 30 anys” explica la vicepresidenta de l’Àrea Educativa, Ana Martínez. “Després del curs anterior, marcat per la covid, hem volgut recuperar esta celebració amb una jornada de diversió per a tot l’alumnat del centre. Han sigut un exemple, durant tota la pandèmia. Per això, els hem preparat una vesprada per a elles i ells, en què principalment gaudisquen i juguen amb la música”.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.