Ciutats creatives a Espanya

Espanya compta amb nou ciutats creatives diferents en gran multitud d’àmbits de la cultura: música, cinema, literatura, gastronomia o disseny s’adhereixen a una xarxa en expansió i col·laboració.

Llíria City of Music

Llíria es va estrenar el mes de febrer passat en gran com a capital musical internacional. El debut va tindre lloc en el Fòrum Evolució de Burgos, en la II Trobada Nacional de Ciutats Creatives UNESCO, davant una gran expectació mediàtica i un calorós acolliment per part de totes les institucions presents.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO es va crear en 2004 per a promoure la cooperació entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible. Les 246 ciutats que actualment formen la Xarxa treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria.

Ciutats creatives de Espanya

Altres Ciutats Creatives que van estar presents van ser Bilbao, com a Ciutat Creativa de Disseny, Barcelona i Granada, com a Ciutats Creatives de la Literatura, Sevilla i Llíria, com a Ciutats Creatives de la Música, Terrassa i Valladolid, com a Ciutats Creatives del Cinema i Dénia que al costat de Burgos és Ciutat Creativa de la Gastronomia.

A l’esdeveniment van ser convidades les ciutats de Kansas City i Panamà que formen part de la xarxa UNESCO en el grup internacional per les disciplines de Música i Gastronomia, respectivament.