Llíria participa en una nova mobilitat d’Erasmus+ en Leiria

UN GRUP D’ESTUDIANTS DEL CONSERVATORI DE LA LOCALITAT COMPARTIRÀ FARISTOL I VIVÈNCIES MUSICALS AMB ELS SEUS HOMÒLEGS PORTUGUESOS

El Conservatori Professional de Música de Llíria ha iniciat aquesta setmana una nova mobilitat dins del programa europeu Erasmus+ a través de la Regidoria d’Ensenyaments Artístics de l’Ajuntament edetano.

Segons ha explicat el regidor de l’Àrea, Paco García, “un grup de 8 alumnes i 2 professors del Conservatori de la localitat estan participant aquests dies en aquesta nova missió formativa en el municipi portugués de Leiria, que també forma part de la Xarxa UNESCO com a Ciutat Creativa de la Música”.

Al llarg de les dues setmanes que durarà aquesta mobilitat, les persones participants seran acollides pel Orfeão de Leiria, amb els qui compartiran experiències educatives amb l’alumnat del centre i el professorat, i també participaran en recitals organitzats per aquesta institució musical.

L’alumnat de Llíria també realitzarà diverses activitats culturals, educatives, socials i turístiques, compartint faristol i escenari amb el de Leiria.

L’edil d’Ensenyaments Artístics ha manifestat que “estem molt agraïts amb l’equip docent i de direcció del Orfeão de Leiria, que des del primer minut s’han bolcat en l’organització i coordinació d’aquesta experiència educativa internacional dels nostres joves músics. Aquest projecte va veure la llum l’any passat i amb aquesta ja són tres les edicions que s’han dut a terme, tant en terres portugueses com italianes”.

García ha assenyalat que la Unió Europea “va concedir, l’any passat, l’acreditació de ‘Centre Erasmus Plus’ al Conservatori Professional de Música de Llíria, que ofereix la possibilitat al seu alumnat d’optar a les beques de mobilitat i rebre formació en altres centres europeus d’ensenyaments musicals, la qual cosa contribueix a enriquir la seua educació musical i personal”.

Alumnado y profesorado de Llíria en Leiria

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.