Daniel Ros, Daniel Joseph i Brian Lao son els finalistas del Concurs de Dirección d’Orquestra “Llíria City of Music” 2023

El nom del guanyador es donarà a conèixer en la jornada del dissabte després de dues jornades de competició.

El nom dels tres finalistes del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Llíria City Of Music” 2023 ha estat revelat per fi. Daniel Ros, Daniel Joseph i Brian Liao competiran per convertir-se en la millor batuta jove del món i aspiraran a ser convidats a dirigir en les deu orquestres col·laboradores d’aquesta edició.

El jurat ha tingut la difícil decisió de triar els tres finalistes perquè “el nivell ha estat molt alt i els sis semifinalistes han demostrat tenir un gran futur en el món de la direcció”, ha explicat el director artístic del concurs, Cristóbal Soler.

Els tres seleccionats s’enfrontar ara a dues jornades intenses de competició en aquesta fase final. En la jornada de demà divendres, hauran de dirigir un assaig de 45 minuts enfront d’una gran orquestra i, el dissabte, serà el moment de dirigir el programa assajat en un concert enfront del gran públic a partir de les 18.00 hores en el teatre de la Banda Primitiva de Llíria.

El repertori per als tres serà el mateix així que el jurat podrà comprovar i comparar com el treballen i interpreten cadascun dels finalistes. El programa triat està conformat per: Monologue (chamber 23) for chamber orchestra d’Edo; Variacions Rococó per a cello i orquestra de Tchaikovsky amb la participació de la solista Mar Bonet; i Egmont (obertura) Op. 84 de Beethoven.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.