Edmon Levon completa el podi d’una gran 1a edició del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra ‘Llíria City Of Music’

Edmon Levon va ser l’únic director espanyol que va arribar a la final. Va sorprendre durant tota la setmana de competició a tots els assistents amb la seua experiència i bon fer damunt de l’escenari i no hi ha cap dubte que es nomene donarà que parlar durant els pròxims anys.

Jove director d’orquestra granadí, format a Anglaterra i Holanda. Entre les orquestres que ha dirigit destaquen, a Espanya, l’Orquestra d’RTVE, Orquestra d’Extremadura, Orquestra de Còrdova i Orquestra Ciutat de Granada (orquestra amb la qual ha actuat també com a solista de violí en tres ocasions) i, a l’estranger, la Tonhalle-Orchester Zürich, Gstaad Menuhin Festival Orchestra, BBC Philharmonic, Filharmònica d’Holanda, Filharmònica del Sud d’Holanda, Orquestra Resident de la Haia, Filharmònica de Jena, Simfònica d’Hamburg i Filharmònica de Moscou.

Edmon ha sigut director assistent de Pablo González, Juanjo Mena, Antony Hermus, John Storgårds i Jac van Steen amb orquestres com la BBC Philharmonic, Royal Liverpool Philharmonic, Orquestra de la Ràdio de Berlín, Orquestra de la Ràdio d’Holanda, Orquestra de la Ràdio de Finlàndia i Simfònica de Praga. També ha participat en classes magistrals amb els mestres Daniele Gatti, David Zinman, Juanjo Mena, Manfred Honeck, Ivor Bolton i Sir Mark Elder.

Edmon és Director Titular de la Jove Orquestra Simfònica de Granada des de 2018 i de la Ceuta International Symphony Orchestra des de 2020. A l’octubre de 2020 va dirigir a l’Orquestra de la Ràdio de Frankfurt quedant com un dels 5 semifinalistes d’entre 437 joves directors en el 9é Concurs Internacional de Direcció “Sir Georg Solti”. També ha sigut semifinalista en el 2n Concurs “Antal Doráti” amb l’Orquestra Simfònica de Budapest.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.