Confirmada la llista de 25 participants del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra

Ja està quasi tot a punt. Tan sols queda que comence a sonar la música. La Direcció del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra ‘Llíria City Of Music’ ha publicat la llista dels 25 directors de tot el món que participaran en la competició que es desenvoluparà a la ciutat de Llíria del 12 al 17 de juliol. Uns dies en què aquest municipi valencià recollirà a les millors batutes joves, menors de 35 anys, de tot el món.

La competició constarà de 4 fases, interpretant obres de Stravinski, Tchaikovski, Mozart, Beethoven i Francisco Coll, i per als guanyadors hi haurà disponibles premis en metàl·lic per valor de 8.500 euros. A més, també tindran l’oportunitat de dirigir les orquestres col·laboradores amb el concurs durant la pròxima temporada: Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra de València, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Oviedo Filarmonía, Orquestra Ciutat de Granada i Orquestra d’Extremadura.

Des de l’organització del concurs s’ha volgut destacar l’alt grau d’interés mostrat per tots els inscrits, que han arribat a traslladar un total de 188 sol·licituds de més de 35 països diferents, amb un 18% de directores del total. Una bona xifra que segur que s’anirà incrementant durant els pròxims anys.

Pots comprovar la llista definitiva dels 25 aspirants que participaran en el Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra ‘Llíria City Of Music’ des d’ací.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.