El Conservatori de Llíria estrena nova imatge corporativa

El Conservatori Professional de Música de Llíria ha estrenat la seua nova imatge corporativa. Este nou disseny tracta de modernitzar la identitat creativa del centre, amb un logotip que combina història, patrimoni i música a través de la tipografia i de la imatge plasmades en ell.

Segons ha explicat el regidor d’Ensenyaments Artístics, Paco García, “este canvi també busca remarcar eixa identitat més moderna i globalitzada que caracteritza al Conservatori, dins d’una Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, i per la recent inclusió del centre en el programa Erasmus+ de la Unió Europea”.

“Este nou disseny, no obstant això, continuarà mantenint i respectant les senyes d’identitat del centre, atorgant un lloc important a la música dels nostres avantpassats ibers, que es manté representada en forma de plat en la seua primera lletra”, ha remarcat l’edil.

Per la seua part, la directora del centre, Amparo Esteve, ha explicat que l’objectiu d’esta modificació “és continuar mantenint al Conservatori de Llíria com un centre referent de dinamisme, modernitat i compromís amb els valors de la música i de l’educació, que són dos vehicles molt importants per a obrir fronteres al nostre alumnat i professorat”.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.