El Conservatori de Llíria inaugura el curs acadèmic 2021-2022

El Conservatori Professional de Música de Llíria va inaugurar oficialment, en la vesprada d’ahir, el seu curs acadèmic 2021-2022. En un acte celebrat a l’auditori del centre educatiu, va comptar amb la participació de l’alcalde de Llíria Joanma Miguel, el director general d’Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana Víctor Garcia com a convidat d’honor, el regidor d’Ensenyaments Artístics Paco García, i la directora del centre, Amparo Esteve.

A més, aprofitant l’ocasió, part de l’alumnat va delectar a les persones assistents a l’acte amb una audició per a commemorar la festivitat de Santa Cecilia. D’una banda, va actuar un conjunt de flautes, dirigit per la docent Mª de la Mar Martínez. I per un altre, va oferir una actuació un grup de metalls i percussió, sota la batuta del professor Daniel Llosá. Totes dues actuacions van ser retransmeses, a més, pel canal de YouTube del centre.

El primer edil, Joanma Miguel, va afirmar que “la formació musical juga un paper fonamental a la nostra ciutat, i el compromís d’este consistori és apostar per tots aquells projectes que contribuïsquen a millorar la qualitat de l’educació de la nostra joventut”.

“El segell de Ciutat Creativa de la Música UNESCO, a més, ens facilita establir línies de cooperació amb altres municipis, permetent projectar la formació dels nostres músics, estimulant tant la seua motivació com les seues aptituds”, va indicar l’alcalde.

Per part seua, el regidor d’Ensenyaments Artístics, Paco García, va explicar que “este curs hem pogut recuperar algunes propostes que havíem perdut per les circumstàncies sanitàries, com l’assistència de públic a les audicions o els horaris lectius matinals”. “No obstant això, també hem considerat que era interessant, per al funcionament del centre, mantindre algunes mesures que vam haver d’aplicar per necessitat, com la retransmissió dels concerts pel canal de YouTube del centre o la plataforma educativa G Suite, amb importants eines tecnològiques”, va indicar García.

Finalment, Paco García va voler fer esment especial al programa Erasmus Plus, “que permetrà a l’alumnat desenvolupar els seus estudis musicals, de manera temporal, en altres centres d’Europa durant almenys els pròxims set anys”. “Este projecte també ens permetrà enriquir la nostra pròpia programació, portant a professionals de reputació nacional i internacional perquè impartisquen conferències i masterclass”, va explicar l’edil.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.