El Conservatori de Llíria obri el procediment per a les proves accés

EL CENTRO, YA INCORPORADO A LA RED DE LA GENERALITAT, PREPARA EL NUEVO CURSO CON UNA PERSPECTIVA DE INCREMENTO DE ALUMNADO

El regidor d’Ensenyaments Artístics de Llíria, Paco García, ha informat que el Conservatori professional de Música ha obert la inscripció a les proves d’accés per al curs 2023-2024. El procés s’ha de fer telemàticament, en la web: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=17074

La taxa d’inscripció per a les proves és de 50,58 euros i s’abona també a través del mateix tràmit. Una vegada feta la inscripció, cal passar pel centre per a entregar la documentació o bé enviar-la per correu electrònic.

El termini romandrà obert fins a les 15.00 hores del dia 19 de maig, en la primera convocatòria. I del 3 al 14 de juliol en la segona.

La documentació necessària per a formalitzar la inscripció inclou el DNI o document acreditatiu de l’edat, resguard de la inscripció telemàtica i del pagament de la taxa, i document acreditatiu de bonificació de taxes, si correspon per família nombrosa, monoparental, etc.

Segons indica l’edil d’Ensenyaments Artístics, per a iniciar els estudis del primer curs d’Ensenyaments Professionals és necessari superar una prova d’accés, mitjançant la qual es valorarà la maduresa, les destreses i els coneixements per a poder cursar-les. Aquesta prova es realitza en dues convocatòries anuals, juny i setembre.

Es tracta d’una prova pràctica dividida en tres exercicis: interpretació, primera vista instrumental i llenguatge musical. Es realitza de manera individual amb un tribunal compost per professorat del centre, dos de l’instrument o afins, i un de llenguatge musical. Els exercicis són eliminatoris.

Finalment, García ha apuntat que l’obertura d’aquest procés d’inscripció “està sent molt ben rebuda, ja que ara, en pertànyer el centre a la xarxa autonòmica, les famílies de l’alumnat només han de pagar la matrícula, sense cap quota mensual, per la qual cosa s’espera un increment d’estudiants per a l’inici del nou curs”.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.