El reconegut director francés François Boulanger serà el president d’honor del Festival de les Bandes 2021

El prestigiós director francés, François Boulanger, serà el president d’honor de l’edició 2021 del tradicional Festival de les Bandes de Llíria. Enguany se celebrarà el pròxim 25 de setembre amb les actuacions de la Unió Musical i de la Banda Primitiva de Llíria.

La figura de la Presidència d’Honor va ser creada l’any passat per l’Ajuntament, amb l’objectiu de premiar dilatades i prestigioses trajectòries musicals que servisquen per a donar un major realç a este esdeveniment que s’organitza des de Llíria com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO.

En esta ocasió el reconeixement recaurà sobre l’actual director de l’Orquestra de la Garde Républicaine de París, càrrec que ostenta des de l’any 1997. Boulanger, format en la més pura tradició musical francesa, posseeix una extraordinària trajectòria professional. Compta amb cinc premis en diferents disciplines en el Conservatori Nacional Superior de Música de París, així com diversos guardons en cites d’abast internacional, com el concurs de joves directors d’orquestra de Besançon o els concursos de percussió de París i Ginebra.

François Boulanger és un talent primerenc i ja, des de molt jove, va ser convidat com a solista d’òrgan i percussió amb la Filharmònica de Radio Francia. Com a conseqüència, ha pogut llaurar-se una carrera de llarg recorregut, visitant una infinitat de països (el Japó, els Estats Units, la Xina, el Canadà…), però transmetent sempre la sobrietat de l’escola musical francesa.

Per això, compta amb un extens bagatge com a director de nombroses formacions musicals, en esdeveniments d’impacte global: Òpera de París, Pasdeloup, Nacional de Lió, Nacional de Lilla, Filharmònica de Montpelier, Regional de Auvergne, Ràdio Televisió de Luxemburg, Filharmònica de Moscou i de Taïwan, Nacional d’Ucraïna o els Conservatoris de París i Lió.

El Concert de Bandes de Llíria 2021 tindrà també com a compositor homenatjat al valencià Saúl Gómez.

“Per a la nostra ciutat és un honor comptar, en l’esdeveniment musical més important que tenim cada any, amb la presència d’estes dues grans figures de l’àmbit de la direcció i de la composició, que contribueixen a projectar així l’excel·lència musical de Llíria”, ha destacat el regidor de Música, Pedro Vicente.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.