Els concerts de Vicens Prats i el Ensemble de Saxofons i Brass Band del Conservatori marquen un cap de setmana ple de música

La música va tornar a sonar fort a Llíria City of Music durant un cap de setmana més. Primer, amb el concert que va oferir el Ensemble de Saxofons i Brass Band del Conservatori divendres passat, 11 de juny, en les Termes Romanes de Mura. Un esdeveniment distés on es va poder gaudir d’una gran actuació a l’aire lliure, en un lloc històric de la localitat i amb la presència de públic -amb aforament reduït i mesures de seguretat-. A la mateixa hora, seguia l’activitat també en les pròpies instal·lacions del Conservatori.
Amb el recital oferit per Vicens Prats París, flauta solista de l’Orquestra de París i professor de l’ESMUC, ajunte les professores del Conservatori de Llíria: Mª de Mar Martínez (flauta) i Rocío Puchol (piano), dissabte passat 12 de juny va concloure la visita al centre d’ensenyament musical d’un gran professional i referent musical.
L’11 i 12 de juny quedaran en el record com dues jornades plenes d’emocions i motivació, tant per al professorat com per a l’alumnat del Conservatori, que van poder impregnar-se de l’experiència professional i de la generositat d’un músic de tant alt nivell com és Vicens Prats.
La jornada pedagògica del divendres a la vesprada, encapçalada per la Classe Magistral que va oferir Vicens Prats a l’alumnat de flauta, es va completar amb un taller impartit pel tècnic de ARTIS STORE, Raúl Pérez, qui va acostar a l’alumnat de flauta a conéixer millor la història i evolució de l’instrument, així com la mecànica i manteniment.
Professorat, alumnat, familiars, amics de Llíria i de la Música, el 12 de juny van conformar un públic que transmetia sentir la màgia de l’escenari, amb el gran repte professional de professores del centre junt un gran flautista, referent del món musical.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.