Escenaris

La ciutat presenta 30 espais per a gaudir de la música en viu, la qual cosa es tradueix en un total de 11.000 localitats en recintes a cobert.

L’Ajuntament gestiona tres teatres-auditoris (el del Conservatori, el de la *Llar del *Jubilat i el Centre Multiusos), a més del Pavelló “Pla de l’*Arc”, destinat a grans esdeveniments. Les societats musicals tenen les seues pròpies instal·lacions, la qual cosa totalitza tres teatres-auditoris de grans dimensions i gran valor arquitectònic, i nombroses xicotetes sales de concerts.

D’altra banda, els edificis públics patrimonials, com les Termes Romanes, els Mausoleus Romans, els Banys Àrabs i l’Ermita de Sant Vicent, també són utilitzats per a realitzar actuacions. A més, cinc esglésies i un monestir solen albergar concerts.

Gràcies al *bonancible clima mediterrani, la ciutat organitza nombrosos esdeveniments musicals a l’aire lliure en espais públics oberts (parcs, carrers i places), especialment en els del barri antic. Així, les bandes de música actuen i transiten aquests espais amb motiu de festivitats religioses (processons de Setmana Santa, festes patronals) o celebracions civils.

Conservatori de Música de Llíria
Església de la Sang
Auditori Unió Musical Llíria
Auditori Banda Primitiva Llíria

Galeria