Excepcional acollida internacional del Concurs de Direcció d’Orquestra “Llíria City Of Music”

La resposta internacional en la primera edició del Concurs de Direcció d’Orquestra ‘Llíria City of Music’ ha superat totes les expectatives. Tan sols una setmana després de l’obertura de la convocatòria  l’organització ja ha rebut multitud d’inscripcions de vint països d’Europa, Amèrica i Àsia. D’entre les sol·licituds comptabilitzades figuren concursants procedents de nacionalitats tan diverses com Mèxic, els Estats Units, el Brasil, Xile, Rússia, Mongòlia, Taiwan, la Xina, el Japó. És també destacable l’interés que arriba des de països europeus com Portugal, Itàlia, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Alemanya i Àustria, sense oblidar la major aportació d’una prometedora pedrera espanyola de joves valors de la direcció orquestral.

Dimarts passat 27 de abril la Regidoria de Música de l’Ajuntament de Llíria presentava en el Palau de les Arts aquesta nova iniciativa cultural que pretén descobrir i promoure joves directores i directors d’orquestra. L’atractiu d’aquesta proposta radica en la possibilitat per a la batuta guanyadora de poder actuar durant els pròxims dos anys al capdavant de deu de les més importants orquestres del nostre país, a més de competir per importants premis en metàl·lic. Per a aquest projecte Llíria s’ha aliat amb Metz i Sevilla, totes dues Ciutats Creatives de la Xarxa UNESCO, com la ciutat edetana.

El termini d’inscripció finalitza el pròxim 10 de maig. Després de cinc dies de deliberació, el jurat comunicarà la llista definitiva dels 25 candidats que viatjaran fins a Llíria per a concursar al llarg de les successives quatre fases eliminatòries. El certamen es desenvoluparà des del dilluns 12 de juliol fins a el dissabte 17, última ronda en forma de concert, a càrrec dels tres finalistes que competiran pel primer premi.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.