Escenaris

La ciutat presenta 30 espais per a gaudir de la música en viu, la qual cosa es tradueix en un total de 11.000 localitats en recintes a cobert.

L’Ajuntament gestiona tres teatres-auditoris (el del Conservatori, el de la *Llar del *Jubilat i el Centre Multiusos), a més del Pavelló “Pla de l’*Arc”, destinat a grans esdeveniments. Les societats musicals tenen les seues pròpies instal·lacions, la qual cosa totalitza tres teatres-auditoris de grans dimensions i gran valor arquitectònic, i nombroses xicotetes sales de concerts.

D’altra banda, els edificis públics patrimonials, com les Termes Romanes, els Mausoleus Romans, els Banys Àrabs i l’Ermita de Sant Vicent, també són utilitzats per a realitzar actuacions. A més, cinc esglésies i un monestir solen albergar concerts.

Gràcies al *bonancible clima mediterrani, la ciutat organitza nombrosos esdeveniments musicals a l’aire lliure en espais públics oberts (parcs, carrers i places), especialment en els del barri antic. Així, les bandes de música actuen i transiten aquests espais amb motiu de festivitats religioses (processons de Setmana Santa, festes patronals) o celebracions civils.

Conservatori de Música de Llíria
Església de la Sang
Auditori Unió Musical Llíria
Auditori Banda Primitiva Llíria

Galeria

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.