La Banda Primitiva celebra un assaig a porta oberta com a preparació al Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea” 2021

La Banda Primitiva de Llíria està immersa en els assajos per al Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea”. Dintre de la programació de les sessions, la societat ha preparat un assaig a porta oberta per al públic general per al pròxim dissabte, 27 de novembre, a les 12.30 hores, al centre Multiusos de Llíria (C/ Pla de l’Arc, s/n).

D’esta manera, totes les persones sòcies, simpatitzants o melòmans podran acostar-se i gaudir de l’assaig de simulacre per a la competició. Serà sols una setmana abans de la participació del Clarín al certamen d’Altea, el pròxim 4 de desembre.

“El pròxim 4 de desembre serem 135 músics sobre l’escenari del Certamen” afirma el vicepresident de l’Àrea Artística, Miguel Cerezo Gil. “Ens haguera agradat fer un concert al nostre teatre, però les dimensions de l’escenari no ens permeten col·locar 135 músics amb les distàncies interpersonals marcades per la normativa del covid. Així que ens hem decantat per esta opció”.

L’assaig a porta oberta servirà també de simulacre per al certamen d’Altea, ja que tindrà lloc a la mateixa hora que serà l’actuació de la banda el dia 4 de desembre. “Els músics del Clarín no estem habituats a fer concerts a les 12.30 hores, així que amb esta prova volem també testar les sensacions de la banda al migdia per no deixar res a la improvisació”.

D’esta manera, la banda interpretarà el programa sencer del certamen sense interrupcions: Dos sonrisas, pasdoble de Juan Vicente Mas Quiles; Stones and sea de Saúl Gómez; i 1a simfonia Hell and heaven d’Óscar Navarro.

El 4 de desembre, la Banda Primitiva participarà al Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea” per tercera volta en la seua història. En les dos anteriors participacions va obtenir el Primer Premi i la Menció d’Honor; títol que espera revalidar en l’edició del 2021 i, d’esta manera, obtenir també el Corbatí d’Or, que s’entrega a la banda que aconseguix la Menció d’Honor per tercera volta en la seua història.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.