La Regidoria de Turisme organitza EdetArts 2022

EL I FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CAMBRA DE LLÍRIA SE CELEBRARÀ ELS DIES 25 I 28 DE MAIG

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament edetà ha organitzat la primera edició del Festival Internacional de Música de Cambra de Llíria, “EdetArts 2022”. L’esdeveniment se celebrarà els dies 25 i 28 de maig a l’auditori del Conservatori Professional de Música de la localitat.

Amb la direcció artística del violoncel·lista canadenc Cameron Crozman i la coordinació tècnica de Turisme Llíria, el festival comptarà amb la participació d’intèrprets de diferents països com el Japó, el Canadà, els Estats Units, Cuba, Suècia, França, Portugal i Espanya.

El concert del dimecres 25 està dedicat a compositors alemanys del Classicisme i el Romanticisme. Els intèrprets Vicent Huerta, Arianna Smith, Cameron Crozman i Meagan Miltaz oferiran obres de Beethoven, Brahms i Schumann.

El repertori del dissabte 28 comptarà obres de compositors europeus com Debussy, Saint Saëns, Lutoslawski i Tchaikovsky. Actuaran Catherine Ordonneau, Jorge González, Kei Tojo, Kristina Winiarski, Kai Gleusteen i Cameron Crozman.

Els dos concerts seran a les 20.00 hores i l’entrada és lliure fins a completar aforament.

“EdetArts” s’incorpora, així, a les propostes de Llíria City of Music en el marc de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, com el festival de música antiga “eMe”, el de jazz i altres músiques “El *DesenJazz” o el de músiques del món “*LLUM Fest”.

Segons el regidor de Turisme i d’Ensenyaments Artístics, Paco García, aquest Festival Internacional de Música de Cambra de Llíria “serveix per a ampliar la nostra programació d’esdeveniments musicals com un nou atractiu turístic i té com a objectiu que la música siga també la base del desenvolupament local sostenible i complir així amb els objectius de l’Agenda 2030 de la UNESCO”.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.