La Jeju Prevalga *Philharmonic Orchestra de Corea del Sud actuarà a Llíria

EL TEATRE DE LA VA UNIR MUSICAL ACOLLIRÀ AQUEST CONCERT DIUMENGE QUE VE 18 DE DESEMBRE

La  Jeju Prevalga Philharmonic  Orchestra de Corea del Sud oferirà un concert a Llíria aquest pròxim diumenge 18 de desembre. L’actuació de la formació internacional tindrà lloc a les 19.00 hores en el teatre de la Va unir Musical. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

Segons ha explicat el regidor de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, “la realització d’aquest esdeveniment s’emmarca dins les col·laboracions i intercanvis que la localitat realitza amb la Xarxa de Ciutats Creatives de la Música de la UNESCO”.

La ciutat coreana de  Jeju va ser designada, en 2007, el primer Patrimoni Natural de la Humanitat designat per la UNESCO, per la presència de diversos espais amb un valor natural excepcional que ha donat lloc a ser declarat Monument Natural, amb una gran Àrea de Protecció Natural de la muntanya Troba, les cavernes de lava de  Geomunoreum i el con de cendra volcànica de  Seongsan  Ilchulbong, sent Reserva Natural Mundial de la UNESCO.

Però  Jeju també té una dilatada trajectòria musical que s’ha vist plasmada durant els últims anys amb la participació de professionals de Llíria que han dirigit diverses agrupacions locals.

L’illa té una universitat nacional amb un departament reconegut per a la música i la seua pròpia Jeju National University Sypmphony Orchestra. La Prevalga Philharmonic  Orchestra és una orquestra jove i dinàmica de l’illa sud-coreana de Jeju.

Aquesta formació, fundada en 2014, compta amb músics altament dotats i motivats, que s’han graduat principalment en aquesta universitat i d’on han eixit diversos intèrprets i mestres.

El director principal i artístic de la Jeju Prevalga Philharmonic  Orchestra és  Hur  Dae-Sik. Ha estudiat flauta i direcció en la Universitat Nacional de  Jeju i en la Universitat  Kyung-Hee de Seül, i ha obtingut el seu doctorat en la Universitat del Nord de Texas als Estats Units.

 

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.