La Unió comença les celebracions del 40 aniversari de la seua Orquestra Simfònica

La Unió Musical de Llíria es va bolcar dissabte passat (24 de juliol) amb la seua Orquestra per a iniciar les celebracions pel seu 40 aniversari. Al matí, amb la presència de l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, acompanyant a la presidenta Amparo Esquerdo, es van presentar les activitats que es duran a terme durant tot l’any i que finalitzaran al juliol-agost del 2022. Un acte que també va comptar amb la participació de dos components d’aquella primera formació de fa 40 anys: Remei Silvestre (viola) i Victoria Méndez (violoncel), així com amb el director titular Pascual Cabanes Fabra, que ens van parlar dels seus records i il·lusions, de les experiències viscudes i també d’objectius futurs.

A la vesprada, va arribar el moment de la música amb un concert a l’altura de les grans fites històriques que caracteritzen a la Unió i a les seues agrupacions, interpretant el poema simfònic Finlàndia de Sibelius i la Simfonia núm. 2 de J. Brahms dirigit pel director titular Pascual Cabanes i interpretat per 65 instrumentistes entre els quals es trobaven algunes d’aquelles i aquells músics que fa 40 anys van fer història, conformant la primera orquestra on tots els músics eren formats a l’escola de la pròpia societat.

L’Orquestra de la Unió, que en el seu primer any de vida va tocar en el Palau de la Zarzuela i de la Moncloa, ens va regalar un sensacional concert ple d’emotivitat amb les paraules que va dirigir el seu primer director Bernardo Adam Ferrero, a través d’una gravació.

Comencen així doncs, les celebracions dels #40AnysOrquestra i no es podia fer amb millor música i millor ambient que el viscut en el Teatre.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.