Llíria acull el primer concert del projecte ‘Mural Sonor’ de l’associació Acció Cultural del País Valencià

Llíria acollirà, el divendres 24 de setembre, el primer concert del projecte de micromecenatge ‘Mural Sonor’, impulsat per l’associació Acció Cultural del País Valencià per a commemorar el seu 50a aniversari. Este projecte està compost per un total de quatre CD’s musicals, acompanyats d’una identitat gràfica desenvolupada per l’il·lustrador valencià Cesc Roca.

Esta iniciativa, el principal objectiu de la qual és la reivindicació de la música en llengua valenciana, realitza un recopilatori dels principals èxits musicals del territori a través de diferents estils, com les melodies tradicionals valencianes o peces icòniques del pop-rock autòcton. A més, el projecte comptarà amb vàries gires de concerts, que recorreran diferents racons de la geografia valenciana.

El primer d’ells tindrà lloc a Llíria el pròxim 24 de setembre, a les 22.00 hores, en la plaça Major. La reserva d’entrades es podrà realitzar a través de l’APP Llíria. Esta actuació serà a càrrec de la banda No Falla, autora d’un dels discos del projecte, anomenat ‘Carrer’.

Este disc, construït amb peces de música festiva, reivindicativa i alegre, pretén rendir tribut a alguns dels grups valencians més icònics, com Obrint Pas, Orxata Sound System o La Gossa Sorda.

El grup No Falla està format per artistes de diverses formacions musicals: Bàrbara López (Mafalda), Anna Mill (The Danse Crashers), Clara Calvo (Candela Roots), Pau Camps i Josep Bolufer (Smoking Souls), Jota Terranegra (Funkiwis), Andreu Ferre i Joan Mayor (El Diluvi), Lucía Bisquert (Sedajazz), Nina Dinamita i la Swing Milícia, i Tánia Camacho (Freak Fandango Orchestra).

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.