Llíria celebra un exitós Festival Juvenil de Bandes amb les actuacions de les seues 2 grans formacions musicals

Este passat dissabte, 18 de setembre, desenes d’assistents al Festival de Bandes Juvenils ‘Ciutat de Llíria’, celebrat en la Plaça Major del municipi, van ser conscients que el futur musical del municipi està en molt bones mans. Les formacions juvenils tant de la Va unir Musical com de la Banda Primitiva van actuar amb un nivell de qualitat altíssim i programes molt diversos i dinàmics per a delectar a un públic que va quedar sorprés per l’evolució de les joves formacions.

La Banda Juvenil de la Va unir Musical de Llíria, amb Esteban Espinosa en la direcció, va actuar primer, interpretant el pasdoble ‘A la meua mare’, de Roque Baños, per a obrir l’acte. Van seguir amb l’obra ‘Ivanhoe’, de Bert Appermont i van finalitzar la seua actuació amb l’obra ‘The Ghost Ship’, del compositor José Alberto Pina.
Per part seua, la Banda Juvenil Primitiva, dirigida per Chano Silvestre, es va estrenar en l’escenari amb el pasdoble ‘Clarinera Major’, de Juan Vicente Mas Quiles, seguit de l’obra ‘Reflections of This Time’ de Ted Huggens i van finalitzar amb ‘Els Miserables’ d’Alain Boubil/Claude Michel Schonberg.

Programes amb grans noms i molta música que va fer del Festival de Bandes Juvenils ‘Ciutat de Llíria’ tot un èxit.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.