Llíria inaugura el I Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Llíria City of Music”

La competició que busca la millor batuta jove del món arranca demà amb 25 candidats i candidates al premi

Llíria ha donat el tret d’ixida al I Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Llíria City of Music”, organitzat per l’Ajuntament de Llíria; amb la recepció dels participants i la presentació de la fita, que ha tingut lloc a les instal·lacions de la Banda Primitiva.

El concurs s’ha obert amb la presència de l’alcalde de Lliria, Joanma Miguel; el regidor de Música, Pedro Vicente; el director artístic del concurs, Cristóbal Soler; el president del tribunal, el director edetà Manuel Galduf; i la resta de membres del jurat: John Carewe, Francisco Coll, Virginia Martínez i Carlos Riazuelo.

“La nostra ciutat brinda l’oportunitat a joves directors per fer un salt en la seua carrera” explica l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel. “Però el concurs és també una oportunitat per a la nostra ciutat de mostrar no sols la seua vessant musical, sinó també el seu potencial turístic, gastronòmic i monumental”.

Per la seua banda, el regidor de Música Pedro Vicente ha volgut agrair “la implicació de tots els candidats i candidates i, sobretot, la col·laboració de tots els membres del jurat i els patrocinadors que fan possible que organitzem un esdeveniment de projecció internacional”.

Després de la presentació, ha tingut lloc una conferència a càrrec del periodista i expert musical Justo Romero. La dissertació s’ha centrat en la professió dels directors i en la presència de directors de primer nivell a Llíria durant el segle XX.

Dimarts arranca la competició

Des de demà, la competició buscarà la millor batuta jove de tot el món en quatre fases que se disputaran, durant tota la setmana, al Conservatori Professional de Música de Llíria i al teatre de la Unió Musical.

L’organització del concurs i el jurat han rebut els 25 candidats i candidates, procedents de 17 països diferents, que s’han preparat a consciència per guanyar el primer premi i la possibilitat de ser convidat a dirigir deu de les millors orquestres d’Espanya.

Abans de la presentació, s’ha realitzat el sorteig de l’ordre de la competició, que arrancarà pel cognom amb l’inicial C. El primer en actuar serà Jerónimo Castelló. Serà el dimarts 13 de juliol, a partir de les 10.30 hores, a l’auditori del Conservatori Professional de Música de Llíria, que serà l’escenari de la primera fase del concurs.

Durant els pròxims cinc dies, Llíria serà més que mai la Ciutat de la Música, on es buscarà la pròxima gran figura internacional de la direcció d’orquestra.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.