Llíria ofereix “El Messies de Händel” en el seu concert d’Any Nou

L’ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LA VA UNIR MUSICAL, DIRIGIDA PER PASCUAL CABANES, AL COSTAT DEL ORFEÓ VALENCIÀ REALITZARAN AQUEST MAGNÍFIC ESPECTACLE A l’ESGLÉSIA DE L’ASUNCIÓN

Llíria donarà la benvinguda l’any 2023 com millor sap fer, amb música. La Ciutat Creativa de la UNESCO, a través de la regidoria de Turisme, ha combinat el patrimoni local i la música per a rebre el nou any. “Una fusió d’experiències per a tots els públics que es desenvolupa dins d’elements patrimonials de la ciutat i que cobren major rellevància amb la interpretació d’obres mestres de la música com aquesta de Händel”, ha explicat el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Llíria, Paco García.

El concert “El Messies de Händel” se celebrarà aquest dimecres, 4 de gener, a les 19.30 hores a l’església de l’Asunción, temple d’estil barroc del segle XVII declarat *BIC. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.

L’esdeveniment organitzat per Turisme Llíria i la Va unir Musical de Llíria, que forma part també del V Cicle CaixaBank, es durà a terme sota la batuta del jove director local, Pascual Cabanes, reconegut com a millor director en el Concurs d’Orquestres CaixaBank 2022, i que enfront de l’Orquestra Simfònica de la Va unir Musical i el Orfeó Valencià, oferiran una selecció de “El Messies de Händel”.

Igualment, l’agrupació musical i la coral estaran acompanyades per les extraordinàries veus de la soprano Belén Roig i el baríton John Heath.

“Aquesta actuació s’emmarca dins del cicle de festivals musicals que organitza l’àrea de Turisme per a donar a conéixer el patrimoni local i la seua capacitat creativa musical com a ciutat de la xarxa UNESCO, i que aquest any 2023 comptarà amb dues actuacions emblemàtiques, la que protagonitzarà ara l’Orquestra de la Va unir Musical i una altra a la primavera amb l’Orquestra Primitiva de Llíria”, ha comentat l’edil Paco García.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.