Llíria participa en la IV Trobada Nacional de Ciutats Creativa

EL MUNICIPI  EDETANO ASSUMIRÀ LA VICEPRESIDÈNCIA PRIMERA DE LA RECENTMENT CONSTITUÏDA  ASSOCIACIÓ ESPANYOLA DE CIUTATS CREATIVES UNESCO

L’Ajuntament de Llíria ha participat, durant el cap de setmana, en la IV Trobada Nacional de Ciutats Creatives, que s’ha celebrat a Dénia. L’alcalde  Joanma Miguel, el regidor de Turisme Paco García, i el focal  point de Llíria Vicent  Sesé, han format part de la delegació  edetana present en aquest esdeveniment.

En aquesta cita, els diferents representants municipals han signat el conveni constituent de la nova Associació Espanyola de Ciutats Creatives de la UNESCO en la qual la capital del Camp de Túria ocuparà la vicepresidència primera. Burgos (Ciutat Creativa de la Gastronomia) ostentarà la presidència, Manises (artesania i arts populars) la vicepresidència segona i Dénia (gastronomia) la secretaria.

La resta de Ciutats Creatives integrants de l’associació són Bilbao (disseny), Terrassa i Valladolid (cinema), Barcelona i Granada (literatura) i Sevilla (música).

L’acte de constitució va estar presidit per l’ambaixador delegat permanent d’Espanya davant la UNESCO, José Manuel Rodríguez, l’alcalde amfitrió Vicent Grimalt i representants de la Comissió Nacional Espanyola per a la UNESCO.

D’aquesta manera, “tira a caminar aquest projecte comú que pretén difondre els valors de les nostres ciutats i desenvolupar accions conjuntes que generen sinergies i noves oportunitats en els nostres sectors culturals i creatius”, ha destacat l’alcalde  Joanma Miguel.

Per part seua, l’edil delegat Paco García ha afirmat que la constitució d’aquesta nova associació “servirà per a enfortir els llaços de cooperació entre les ciutats espanyoles de la Xarxa UNESCO i fer de la creativitat la base del nostre desenvolupament local sostenible”.

Durant tot el cap de setmana, les persones representants dels municipis han celebrat diferents reunions de treball, a més de participar en una agenda cultural organitzada per l’Ajuntament de Dénia, que ha tingut com a eix central el Festival Gastronòmic D*na.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.