Llíria participarà en la 3a edició de la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de Llíria, a través de la seua Regidoria de Turisme, serà present en la 3a edició de la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, el principal objectiu de la qual és consolidar i incrementar el flux turístic en la Comunitat Valenciana. Esta iniciativa, a més, tracta de contribuir a la recuperació del sector turístic, un dels més afectats per l’impacte econòmic de la pandèmia.

Turisme Llíria aprofitarà la seua presència en l’esdeveniment per a presentar el nou lliurament del LLUM Fest Llíria Universal Músic, que tindrà lloc el mes de novembre i que estarà centrat, en esta ocasió, en la música clàssica contemporània. A més, s’homenatjarà la figura de Gustav Mahler, amb un “Especial *Ensembles” on s’interpretaran les seues simfonies número 1,4 i 9, dirigides per tres directors de Ciutats Creatives de la UNESCO.

Així mateix, també es promocionarà l’àmplia oferta de rutes culturals que ofereix Llíria, així com totes les iniciatives i projectes empresos pel municipi edetà com a part de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO.

Igualment, en este acte que se celebrarà este dissabte 23 d’octubre, a les 14.00 hores, en la zona de la llacuna de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Llíria City Of Music oferirà música en directe del grup instrumental local ‘Vent a Cinc’, que a més va ser guardonat per l’Ajuntament amb el Premi Jaume I Vila de Llíria 2021.

El regidor de Turisme, Paco García, ha indicat que “la nostra participació en esta mostra, que s’uneix a la del passat mes de setembre en la ‘Fira de les Comarques’, ens ajuda a continuar projectant tot el nostre potencial turístic cultural i patrimonial”. “És important donar a conéixer a la ciutadania que no és imprescindible viatjar a altres regions per a trobar experiències atractives i de qualitat, i en el cas de Llíria amb el valor afegit de la seua riquesa musical, amb esdeveniments que es poden gaudir al llarg de tot l’any”, ha explicat García.

La Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, que enguany recupera el seu format presencial, se celebrarà els dies 23 i 24 d’octubre en l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. L’horari d’obertura serà d’11.00 a 20.00 hores per al dissabte i d’11.00 a 19.00 hores durant la jornada del diumenge. L’accés és lliure i gratuït.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.