Més de 850 escolars participen en el projecte educatiu “L’Escola Canta”

HAN INTERPRETAT A LLÍRIA LA CANTATA “LA  MISSIÓ DE  ROBI” ACOMPANYATS PER LA BANDA UDP LLÍRIA-CAMP DE TÚRIA-SERRANS

 

El pavelló Pla de l’Arc de Llíria ha acollit hui els concerts de clausura del projecte educatiu de caràcter musical i escènic “L’Escola Canta”. Un cor format per més de 850 escolars ha interpretat la cantata “La missió de Robi”, obra amb música de Marcel Ortega i lletra d’Isabel Marín. A més, han comptat amb l’acompanyament instrumental de la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans dirigida per Vicente Puchol.

Aquest matí s’ha celebrat la primera sessió dirigida a l’alumnat dels centres educatius, i aquesta vesprada, a les 19.00 hores, es repetirà l’actuació per al públic en general.

“La missió de Robi” transmet un missatge inclusiu, integrador i respectuós amb les diferències, a través del seu protagonista, “Robi”, veí de l’asteroide B614, que comença a assistir a una escola terrícola.

El cor escolar que ha interpretat aquesta obra, dirigit pel seu professorat, estava format per alumnat de Primària i Educació Especial procedent d’un total de 17 centres educatius dels municipis de Llíria (CEIP Sant Miquel, CEIP Sant Vicent i CIEM Va unir Musical), Gàtova i Olocau (CRA Alt Carraixet), Marines (CEIP Castillo del Real), Vilamarxant (CEIP Horta Major), l’Eliana (CEIP L’Olivera), Bugarra (CRA Baix Túria), Benaguasil (CEIP Luis Vives), La Pobla de Vallbona (CEIP El Campés), Riba-roja (CEIP Camp de Túria), Sant Antoni de Benaixeve (CEIP 8 d’abril i CEIP núm. 2), Bétera (CEIP Lloma del Mas), Serra (CEIP Sant Josep) i Paterna (CEE Francisco Esteve i CEIP El Parc).

L’Ajuntament de Llíria, a través de la Regidoria d’Educació, ha donat suport, per segon any consecutiu, a l’organització d’aquesta iniciativa didàctica de la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació, englobada dins de Escolarts, per a potenciar l’ús social del valencià mitjançant la interpretació i representació d’una cantata, i que compta també amb la participació del CEFIRE artístic-expressiu.

A més de promoure l’ús del valencià des de la creativitat artística, aquesta activitat pretén fomentar l’ensenyament musical, el coneixement del patrimoni musical valencià i d’altres cultures, i la col·laboració entre diferents entitats i administracions per a crear obres culturals de qualitat i mostrar-les a la societat.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.