Recepció municipal als músics que han realitzat la gira asiàtica

L’ALCALDE DE LLÍRIA, EL REGIDOR DE CIUTAT CREATIVA UNESCO I MEMBRES DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL HAN REBUT A L’AJUNTAMENT ALS COMPONENTS DE L’EXPEDICIÓ QUE HA RECORREGUT TERRES COREANES

L’alcalde de la localitat, Joanma Miguel, el regidor de Ciutat Creativa, Paco García i membres de la Corporació Municipal, han rebut a la Casa Consistorial als membres que aquest cap de setmana van tornar de fer la gira asiàtica amb el Ensemble Doble Quintet “Llíria City Of Music” per terres coreanes.

Aquest projecte estava emmarcat dins dels objectius d’internacionalització, intercanvis i col·laboracions musicals a nivell mundial que la Ciutat de Llíria està desenvolupant amb altres països i ciutats integrats en la xarxa UNESCO.

Segons relata el delegat de Ciutat Creativa UNESCO, el viatge va començar amb la participació del director internacional José Miguel Rodilla i el professor Andrés Simeó com a membres del jurat en el 6é Festival d’Orquestres i Bandes juvenils a la ciutat de Hamyang.

Uns dies després, el Ensemble “Llíria City Of Music” va fer el seu primer concert en la mateixa ciutat de Hamyang com a conclusió del Festival.

El segon concert va tindre lloc a la ciutat de Wonju en el seu magnífic auditori i el conjunt lliriano va fer, a més de la seua pròpia actuació, una col·laboració amb l’Orquestra Juvenil de la ciutat com a suport i al·licient per als joves músics coreans.

El següent concert va tindre lloc en la capital de Seül, en la sala d’actes d’una important casa de música, actuant juntament amb la soprano coreana *Soyung *Yu. Aprofitant l’estada dels músics *llirianos, es va demanar per a aquest concert la col·laboració dels membres d’un cor local, per a acompanyar el final de l’actuació, fet que va ser molt emotiu.

El quart concert, el de major rellevància de tota la gira, es va fer en un dels més importants i grans auditoris de Corea del Sud, concretament a l’Auditori de Deajeon, en el marc del Festival Internacional de Música 2023, obtenint un gran èxit i una gran ovació als músics edetanos.

L’últim dels concerts va tindre lloc en Seul juntament amb una orquestra de corda amb obres de Mozart, Chopin i Bizet. A hores d’ara, el mestre i director José Miguel Rodilla, segueix a Corea per a impartir una  Masterclass de direcció d’orquestra en la Classic Academy a la ciutat de Anyang.

L’alcalde de Llíria, en nom de la Corporació i de tota la Ciutat, ha volgut en aquesta recepció municipal agrair a tots els components que han format aquesta representació musical de “Llíria City Of  Music” UNESCO, la seua professionalitat i col·laboració com a ambaixadors de la localitat. Posant el nom de Llíria i la seua trajectòria musical com a Ciutat Creativa UNESCO en grans auditoris i Festivals que s’organitzen a Corea del Sud.

Recepción municipal a los músicos que han realizado la gira asiática

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.