Turisme Llíria llança ‘Sintonitza amb Llíria: Simfonia de Cultures’

Turisme Llíria ofereix ‘Sintonitza amb Llíria: Simfonia de Cultures’, un paquet turístic desenvolupat amb la col•laboració de l’agència receptiva TuriArt. “Este programa estarà compost per un total de tres excursions, amb eixida des de València, que combinaran l’assistència als concerts del LLUM Fest ‘Llíria Universal Music’ amb una visita pel patrimoni cultural i històric edetà i una degustació de la gastronomia més típica de la localitat”, ha explicat l’edil de Turisme, Paco García.

“Es tracta, sens dubte, d’una excel•lent oportunitat de gaudir de l’àmplia riquesa cultural, històrica i gastronòmica que posseeix Llíria, al costat de la música”, ha afegit el regidor.

La primera d’estes excursions serà ‘Simfonia Romana’, programada per al dissabte 14 de novembre. Inclou una ruta per l’Edeta Romana (Mausoleus Romans, Termes de Mura i Mosaic de Ca Porcar), la visita a la societat musical de la Primitiva de Llíria i la posterior assistència al concert d’Edetania Camerata.

Per part seua, el divendres 26 de novembre se celebrarà l’excursió ‘Simfonia Medieval’, que inclourà una ruta per la Lyria Medieval (Banys Àrabs, pintures del Bon Pastor i església de la Sang), la visita a la Unió Musical i, finalment, l’assistència al concert d’Harmonie Ensemble.

Per al dissabte, 27 de novembre, Turisme Llíria ofereix l’última d’estes excursions: ‘Simfonia Barroca’. Esta recorrerà la Llíria Renaixentista i Barroca (Palau de Ca la Vila i església de l’Asssumpció), a més d’una visita per la societat de la Unió Musical i l’entrada per a assistir al concert de Plural Ensemble.

Cadascuna de les tres excursions inclou, a més, un temps lliure pel centre històric del municipi per a visitar els comerços locals i la degustació d’un menú llirià, amb els plats més emblemàtics de la gastronomia edetana.

Les persones interessades ja poden realitzar la reserva en la web de TuriArt. Les persones residents a Llíria tenen un 20% de descompte en l’adquisció del paquet.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.