Un total de 80 músics participaran en l’III Concurs Nacional de Clarinet “Llíria, Ciutat Creativa”

EL CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA DE LA LOCALITAT ACOLLIRÀ AQUEST CAP DE SETMANA EL CERTAMEN

Un any més, S&M Music i la Regidoria d’Ensenyaments Artístics de l’Ajuntament de Llíria, duen a terme una nova edició del Concurs Nacional de Clarinet “Llíria, *Ciutat Creativa”, que es desenvoluparà en el Conservatori Professional de Música de la localitat al llarg d’aquest pròxim cap de setmana.

Aquesta tercera edició, segons explica el regidor d’Ensenyaments Artístics i de Ciutat Creativa UNESCO Paco García, “el certamen ha incrementat el nombre de persones participants, fins a les 80 inscripcions en les diferents categories d’aquest”.

El concurs es manté fidel als seus objectius pedagògics entre l’alumnat de clarinet, encara que cal destacar també el seu creixement, any rere any, tant en el nombre de participants com en patrocinadors del sector que han decidit donar suport a aquesta iniciativa, que comença des dels ensenyaments elementals fins a arribar a les superiors, per a abastar així les diferents etapes educatives dels estudis de música.

García ha apuntat que Llíria “està convertint-se en un referent dels esdeveniments musicals, en diferents disciplines, on s’han realitzat des de trobades i classes magistrals amb grans professionals en diferents instruments, així com aquest certamen de clarinet o el prestigiós Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra que se celebrarà el mes vinent de juliol”.

Concerts
L’III Concurs Nacional de Clarinet de Llíria estarà acompanyat de dues excepcionals actuacions musicals. La primera serà el dissabte 17 de juny, a les 19.00 hores, en la qual Luis Fernández Castelló, un dels joves clarinetistas més destacats del panorama nacional, acompanyat pel pianista Carlos Apellániz, oferirà un concert.

El diumenge 18, a les 18.00 hores, actuarà el solista internacional Jean-Michel Bertelli, amb la participació també de Carlos Apellániz, el clarinetista Miguel Torres i Javier Alamá a la bateria.

Programa del concurs

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.