Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Lliria, City of Music” 2023

Informació

El Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Lliria, City of Music”, organitzat per l’Ajuntament de Llíria amb la col·laboració d’AESDO, pretén descobrir i promoure joves directors i directores de tot el món.

Podran concursar els directors i les directores de totes les nacionalitats que amb data de 24 d’abril de 2023 no superen els trenta-cinc anys d’edat.

El concurs s’estructura en 4 fases, i es realitzarà una preselecció a través del material de vídeo enviat, amb un màxim de 25 directors i directores que seran seleccionats per a la primera fase.

S’atorgaran 8.500 € en premis i la possibilitat de ser convidat a dirigir les orquestres col·laboradores del concurs durant les pròximes temporades: Orquestra Simfònica de Radio Televisió Espanyola, Orquestra de València, Simfònica “El Sistema” de Veneçuela, Orquestra ADDA-Simfònica d’Alacant, Orquestra d’Extremadura, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrica, Oviedo Filharmonia, Orquestra Ciutat de Granda i Orquestra Simfònica d’Andalusia. 

 

Aspirants

JURAT

El tribunal avaluador per a cadascuna de les fases estarà compost pels següents membres:
  1. A) President: Manuel Galduf.

Director d’orquestra. Director titular de la Orquestra de València (1983-1997).

  1. B) Vocal: Virginia Martínez.

Directora titular i artística de la Orquestra Sinfònica de la Regió de Murcia.

  1. C) Vocal: José María Moreno. 

Director artístic musical de l’Orquestra Filharmònica de Màlaga. 

  1. D) Vocal: Andrés Ascanio Abreu. 

Director artístic musical de El Sistema de Veneçuela. 

  1. E) Vocal: Cristóbal Soler Almudéver. 

Director musical del Teatre de la Zarzuela (2010-2015). Director associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra (2013-2016). Director artístic musical de la Jove Orquestra de SS.MM. de la Comunitat Valenciana. 

  1. F) Secretària: Teresa Segura Martínez

Tècnica auxiliar de Cultura del M.I. Ajuntament de Llíria. 

Fases del concurs

Primera fase

SCHOENBERG A. Pierrot Lunaire

(Universal Edition).

Segona fase

HOLST G. St.Paul ́s Suite Op 29 n 2

(Curwen Edition, G.Schirmer).

Tercera fase

HAYDN J. Sinfonía no 49 La Pasión.

(Breitkopf edition). 

Cuarta fase i concert final

EDO AMPARO. Monologue (chamber ́23) for chamber orchestra

 

TCHAIKOVSKY P. Variaciones Rococo para cello y orquesta

(Ed. Kalmus). 

BEETHOVEN, Ludwig van. Egmont (Obertura) Op.84

(Edició Breitkopf & Härtel).

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.