El Clarín commemora el centenari de Juan Vicente Mas Quiles al mes de setembre

La Banda Primitiva de Llíria està celebrant l’Any Juan Vicente Mas Quiles, amb motiu del centenari del naixement del músic, director i compositor clariner. Però serà este mes de setembre, quan la societat retre homenatge a Mas Quiles amb un concert extraordinari, que tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de setembre, a les 19.30 hores.

Este concert estarà protagonitzat per la Banda Primitiva de Llíria que, juntament amb el seu director titular Javier Enguídanos Morató, interpretarà un programa conformat per obres i arranjaments del compositor edetà i, també, per algunes de les composicions preferides de Mas Quiles.

“Serà una jornada molt especial per a tota la família clarinera” explica el president del Clarín, José Luis Pérez Veses, “perquè retrem homenatge a una de les persones més importants de la nostra història. Una figura com la de Mas Quiles, que conjuga la interpretació, la composició i la direcció és única per a la seua època. La seua trajectòria no ha fet més que engrandir el nom de la nostra societat”.

El concert serà les 19.30 hores. L’entrada serà gratuïta, però per assistir-hi caldrà fer una reserva prèvia de les localitats. Serà a partir del dilluns 6 de setembre a la secretaria de la societat o al telèfon 618.09.39.71, amb una reserva màxima de dos localitats per persona.

“Juan Vicente Mas Quiles: 100 anys d’un clariner polifacètic”

Per altra banda, la societat ha organitzat la conferència – col·loqui “Juan Vicente Mas Quiles: 100 anys d’un clariner polifacètic”; que se celebra este dissabte 4 de setembre, a les 20.00 hores. En ella participen Manuel Galduf Verdeguer,  Juan Bautista Meseguer Llopis, Miguel Vidagany Gil i Andrés Valero Castells.

En esta taula, s’analitzaran les diferents facetes de Mas Quiles: intèrpret, compositor, arranjador, director i pedagog; a través del testimoni de quatre persones molt lligades al mestre durant la seua carrera professional.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.