El Conservatori de Llíria inicia la seua primera experiència Erasmus a Itàlia

EL GRUP DE SAXOS DESENVOLUPA DIFERENTS ACTIVITATS CULTURALS I EDUCATIUS AMB CENTRES DE L’EMILIA-ROMAGNA

 

El Conservatori Professional de Música de Llíria ha iniciat una segona mobilitat dins del Programa Erasmus+. “Esta nova experiència es desenvolupa en terres italianes, en la zona de l’Emilia-Romagna, a Bolonya”, ha explicat el regidor d’Ensenyaments Artístics, Paco García.

El grup de saxofons que s’ha desplaçat a Itàlia, està desenvolupant un ampli programa d’activitats, tant docents com de perfeccionament i culturals. Esta iniciativa s’està realitzant en els centres de referència del Liceu Musical “Lucio Dalla” de Bolonya i el Conservatori Superior de Cesena.

A més, farà un concert al costat de l’alumnat del Liceu “Lucio Dalla” demà divendres a Bolonya. En esta experiència d’intercanvi educatiu i cultural també han visitat Mòdena, Florència i Ràvena.

La directora del centre, Amparo Esteve, ha apuntat que “estem molt satisfets de poder continuar oferint estes oportunitats d’aprenentatge per al nostre alumnat, a través del programa de mobilitat Erasmus+, que va donar començament amb el nostre primer projecte concedit l’any 2020, i que gràcies a la posterior concessió de l’acreditació Erasmus continuarem treballant per a executar activitats de mobilitat d’alta qualitat per tota Europa”.

Per la seua part, el regidor Paco García ha assenyalat “la importància que l’alumnat del Conservatori de Llíria puga visitar unes altres països i conéixer els mètodes i tècniques educatives que es desenvolupen a Europa dins de l’àmbit musical, així com utilitzar este tipus d’intercanvis experiencials per a poder exportar la cultura musical de la nostra ciutat a altres parts del món, la qual cosa serveix perquè els nostres estudiants puguen adquirir noves vivències musicals que comparteixen amb altres músics de les seues mateixes edats”.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.