El reconegut compositor i director Juan Vicente Mas Quiles complix 100 anys

Llíria City Of Music vol felicitar hui el prestigiós compositor i director de la localitat, Juan Vicente Mas Quiles, que en este 25 de gener celebra el seu 100 aniversari. Mas Quiles és una de les majors personalitats del municipi en el món de la música, i posseix, entre altres distincions, la Medalla de la Ciutat i el Premi Jaume I de la Vila de Llíria.

L’alcalde Manolo Civera ha volgut recalcar “la importància per a la nostra ciutat de tindre persones com Mas Quiles, com a referents del nostre patrimoni cultural, especialment en l’àmbit musical”.

“És una persona entranyable que sempre ha portat el nom de Llíria al costat de la seua excel•lència professional, per la qual cosa ens ompli de gran alegria poder compartir este aniversari que ens haguera agradat celebrar-lo com es mereix, però que a causa de les actuals circumstàncies sanitàries no és possible de moment”, ha afegit.

No obstant això, amb motiu del seu aniversari, l’Ajuntament de Llíria, en nom de la ciutat li ha fet arribar hui un detall commemoratiu en este dia tan especial per a ell i la seua família, “amb la il•lusió de continuar disfrutant de la seua companyia en el futur, amb tota la seua categoria humana i la seua música”.

Juan Vicente Mas Quiles, nascut el 25 de gener de 1921, va iniciar els seus estudis musicals de la mà de José Llopis en la Banda Primitiva de Llíria, societat que li va nomenar director honorari al 1956.

Compta amb una gran reputació internacional, la qual cosa li ha permés exercir com a director convidat en orquestres i bandes de l’Argentina, els Estats Units, Bèlgica, Països Baixos o França. La seua trajectòria com a compositor també presenta una gran varietat de composicions musicals, com a obres per a banda, himnes, música coral i tres obres infantils. A més, ha realitzat adaptacions i transcripcions de peces de grans compositors com Bach, Beethoven o Músorgski. Especialment coneguts són els seus arranjaments de la Suite Espanyola i de Carmina Burana, que formen part del repertori habitual de moltes bandes d’Europa.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.