L’Ajuntament es reuneix amb el nou equip directiu del Conservatori Professional de Música de Llíria

LA DIRECCIÓ SERÀ MIXTA, AMB DOS MEMBRES ASSIGNATS PER LA GENERALITAT I ALTRES DOS DEL PERSONAL MUNICIPAL

L’alcalde de Llíria Joanma Miguel i el regidor d’Ensenyaments Artístics, Paco García, han mantingut un primer contacte amb el nou equip directiu que regirà la gestió educativa i administrativa del Conservatori Professional de Música de la localitat amb motiu de la seua integració en la Xarxa de la Generalitat Valenciana.

Després que el Consell aprovara el traspàs del servei a la xarxa autonòmica, es va procedir a la signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Llíria i la Consellera d’Educació per a fer efectiu el mateix.

Després d’això, s’ha procedit a la designació de la nova direcció que estarà formada per dos membres procedents de la Generalitat i altres dos pertanyents al personal municipal.

A partir d’ara, el nou director del centre serà el percussionista i professor de la xarxa pública autonòmica Sergio Izquierdo, que estarà acompanyat per la flautista Fina Martínez, que exercirà de cap d’Estudis. Tots dos estaran assistits en l’equip directiu per dos funcionaris municipals, Amparo Esteve com a vicedirectora i Cessar García com a secretari.

En la reunió s’han abordat els primers passos que s’estan donant en la nova gestió, tant per a acoblar al nou professorat que incorpora la Generalitat, com les distribucions de classes i horaris del personal docent existent i estudiants. Per a això, la nova direcció ha posat a disposició, tant de l’alumnat com de les seues famílies, totes les facilitats per a acomodar-los en les seues classes tant individuals com col·lectives.

L’alcalde i el regidor d’Ensenyaments Artístics han agraït l’esforç i dedicació que està duent a terme estes setmanes el nou equip directiu i el claustre, així com la seua implicació perquè esta fase de traspàs es faça amb la major celeritat possible i garantint al màxim les classes lectives.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.