L’alcalde de Llíria es reunix amb representants de la CESM

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha rebut hui al president de la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), Vicente Cerdá, i el seu tresorer Luis Vidal. La trobada ha servit per a abordar en el futur possibles projectes de col·laboració entre les dues entitats.

De la mateixa manera, el primer edil els ha traslladat, en la part que els toca, la seua felicitació “pel reconeixement fet pel Consell de Ministres, el passat 30 de març, a les societats musicals de la Comunitat, com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya, que des de sempre han exercit d’avantguarda en el moviment bandístic de tot l’Estat”.

En este sentit, ha recordat que esta declaració “suposa avanç molt important en la protecció d’este extraordinari patrimoni cultural de la nostra terra, i que permetrà que puguen comptar amb els instruments de suport necessaris per a desenvolupar com es mereix la seua labor educativa, social i artística, única en el món”.

Finalment, “esta distinció ha de ser un primer pas perquè les societats musicals aconseguisquen també el reconeixement de la UNESCO, pel gran paper que desenvolupen els músics valencians que nodreixen bandes i orquestres de tot món, com a ambaixadors d’esta justa aspiració, i que només aconseguirem des de la unió de tot el col·lectiu i la resta d’agents implicats que poden donar el seu suport, i per al qual Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música, s’oferix per a exercir de bandera de tot el moviment”.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.