Les Termes romanes de Mura acullen la 5a edició del LLUM Fest

S’OFERIRAN UN TOTAL DE QUATRE CONCERTS DE DIFERENTS ESTILS MUSICALS DEL 6 AL 9 DE JULIOL

Turisme Llíria ha organitzat la 5a edició del LLUM Fest (Llíria Universal Music), que oferirà quatre espectaculars concerts en l’incomparable marc de les Termes romanes de Mura. Tots els espectacles del festival, amb diferents estils musicals, se celebraran a les 22.30 hores, del 6 al 9 de juliol.

L’edil de Turisme, Paco García, ha destacat que, després de les Històries Nocturnes d’aquest mes de juny, la Regidoria “completa la seua oferta estival d’esdeveniments extraordinaris amb el LLUM Fest 2023, que torna a ajuntar la música i el patrimoni històric de la ciutat, tenint com a escenari, en aquesta ocasió, les Termes de Mura, un dels conjunts arquitectònics més singulars i importants de la Hispània Romana, declarat Bé d’Interés Cultural”.

“Dins de les nostres accions de col·laboració internacional com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, la programació, avalada també per la marca autonòmica Mediterranew Musix, s’obrirà amb el Via Trio, formació de K-pop procedent de la ciutat coreana de *Daegu, que pertany a la xarxa UNESCO en la modalitat de música”, ha explicat García.

En la segona jornada, el dia 7 de juliol, actuarà l’Orquestra No sols Clàssica Pro, amb el reconegut violinista búlgar *Vasko *Vassilev i la direcció de Miguel Ángel Navarro.

El dissabte 8 de juliol, Kontakte Grup de Percussió, acompanyat pel Orfeó Universitari de València, el Orfeó d’Aldaia i destacats solistes, sota la direcció de Francesc *alldecabres, interpretaran “Carmina Burana”.

El LLUM Fest 2023 es tancarà amb les formacions canadenques “Els Rats d’Swompe” i “North Shore Celtic Ensemble”, que oferiran un concert de folk americà i música cèltica.

Per als concerts del 6 i 9 de juliol, l’entrada és gratuïta però cal reservar prèviament a través de l’App o web municipal. Per aquest mitjà es poden adquirir també les entrades, al preu de 3 euros, per als espectacles dels dies 7 i 8.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.