Llíria acull el Túria Music Festival

L’ESDEVENIMENT DE MÚSICA ELECTRÒNICA I REMEMBER, AMB LA COL·LABORACIÓ DE LA REGIDORIA DE FESTES, SE CELEBRARÀ AQUEST DISSABTE 29 D’ABRIL

La zona del poliesportiu El Canó de Llíria acollirà dissabte que ve 29 d’abril la primera edició del Túria Music Festival. Es tracta d’una iniciativa privada que compta amb el patrocini de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament edetano.

L’edil de l’àrea, Paco Gorrea, ha destacat que “amb aquesta col·laboració públic-privada hem impulsat un nou esdeveniment per a ampliar l’oferta d’oci dirigida a la nostra població i també per a tots els públics, alhora que esperem la visita de persones d’altres localitats per a dinamitzar l’activitat econòmica de Llíria”. Per això, ha animat assistir a “aquesta gran cita musical que acollirà la nostra ciutat”.

A partir de les 16.00 hores començaran a actuar els i les *DJs participants que conformen un atractiu cartell amb reconeguts animadors de la música disco al nostre país. El festival comptarà amb dos escenaris, un dedicat a la música electrònica i un altre al remember.

En el primer actuaran De Mossen, David Pérez, Juan Lara, Arantxa Pedraza, Sansixto, Danny Wade, Carlos Agraz i Fran DC. El segon comptarà amb les intervencions de Gatussa *Music, Coqui Selection, Vicente Belenguer, José Coll, José *Conca, Vicente Buitrón, Sofía Crist i Miguel Serna, a més de moltes altres sorpreses.

Les entrades a la venda estan disponibles en la web https://turiamusicfestival.com.

L’Ajuntament de Llíria recorda que no estarà permés l’accés en vehicle al recinte del festival pel que es recomana usar els pàrquings públics distribuïts per tot el nucli urbà.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.